Torskegryte med erter og gulrot:
4 porsjoner
800 g torskefilet
300 g gulrot, gjerne små fra egen åker
1 kopp erter frosne, eller ferske fra hagen
en hånd full med bladpersille, eller vanlig persille
1 ss smør
2 dl fløte
salt og pepper
*
Fjern alle bein og skjær torskefileten i stykker
Krydder begge sider med salt og pepper.
Kok gulrøttene møre i lettsaltet vann.
Stek fiskebitene i smør, i ca 2 minutter på begge sider, på middels varme.
Hell fløten over fisken, og la det småkoke i et par minutter.
Hakk persillen og ha den i.
Ta gulrøttene ut av kokevannet og ha de og ertene i gryta.
La alt få et lett oppkok.
Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
Server gjerne kokt nypotet til.
Mmmm, vann i munn 🙂
Takk, dette blir dagens eller morgendagens middag i vårt hjem!
Det så kjempe godt ut 🙂