Det er ennå masse tyttebær i skogen, så hvorfor ikke plukke litt,
Tyttebærsnitter:
3 dl hvetemel
4 ss sukker
125 g smør
1 ss kaldt vann
+
1,5 dl tyttebær
rørt med 3-4 ss sukker
og 1 ts maisennamel
+
Melisglasur:
1 dl melis og ca 2 ts vann
Rør sammen mel,smør, sukker og vann
i en foodprosessor, eller for hånd,
til det blir en smidig deig.
Legg deigen kaldt, i en plastpose i ca 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader.
Rull den kalde deigen ut til en lang rull,
bruk litt mel om nødvendig.
Legg deigen på et bakepapirkledd stekebrett.
Klapp rullen litt flat,
og lag en fordypning i midten.
Legg tyttebærsyltetøyet i fordypningen.
Stek kaken midt i ovnen i ca 20 minutter.
Rør sammen melisglasuren.
Mens kaken ennå er varm legger du glasuren over tyttebærene.
Avkjøl kaken litt .
Skjær den i ca 10 biter med et pizzahjul, eller en skarp kniv.
Avkjøl tyttebærsnittene helt,
før de legges i tett boks med matpapir mellom lagene .
før de legges i tett boks med matpapir mellom lagene .
Spennende måte å bruke tyttebær på 🙂