Høstsuppe med kyllingboller og bacon:
4 porsjoner
300 g kyllingkjøttdeig
1 egg
1 ss maizenamel
3 ss ferske hakkede urter som persille, timian, løpstikke
200 g gulrot
200 g poteter
50 g bacon
150 g ferdigkokte linser
1 purreløk
1 liter kyllingkraft eller buljong
salt og pepper
Kok opp en liter kyllingbuljong eller kraft i ei gryte.
Del opp bacon, gulrot, potet og purreløk.
Ha det 1 ss urter og linsene i gryta.
La det stå og trekke i ca 10 minutter.
Rør sammen kyllingkjøttdeig, maizenamel, egg,
1 ss hakkede urter, 1/2 ts salt og pepper til en fin deig.
Lag kjøttboller, bruk to teskjeer.
Form små boller som legges en og en i gryta..
La suppen fortsette å trekke til bollene, potet og gulrot er kokt.
Smak til med mer salt og pepper vist nødvendig.
Strø over en ss ferske urter.
Server suppa varm, gjerne sammen med flatbrød.
***