Ovnsbakt lammeskank med rotmos,
eple og enkel rødvinssaus:
2 personer
2 lammeskanker
1+1 eple
1 gulrot
1 løk
1/2 l kraft eller buljong
salt og pepper
*
Grov rotmos:
4 poteter (200 g)
1 gulrot (100 g)
1/4 kålrot (150 g)
2 fedd hvitløk
40 g smør
salt og pepper
*
Enkel rødvinssaus:
ca 3 dl innkokt kraft
1,5 ss maizenamel utrørt i 1 dl rødvin
salt og pepper
Del opp gulrot, løk og eple i biter, og legg det i en ildfast form.
Legg lammeskankene i og hell over kraften.
Strø godt med salt og pepper over.
Sett på lokk, eller dekk til med folie.
Sett forma nederst i forvarmet ovn 200 grader i en time.
Ta fomen ut av ovnen, og snu skakene.
Sett den inn i ovnen igjen, og la den stå der i en time til.
Etter to timer i ovnen tar du lammeskankene ut av formen.
Sil av kraften i en kasserolle, og kast de kokte grønsakene.
Legg lammeskankene tilbake i formen,
del opp et eple og stek det sammen med skankene i
30 minutter uten lokk.
Rotmos:
Kok poteter, kålrot, gulrot og hvitløk i vann til alt er mørt.
Tøm ut vannet og ha i smøret.
Mos alt grovt, og smak til med salt og grovmalt peper.
Blir mosen for tykk, kan den spees ut med litt melk eller fløte.
Saus:
Kok inn kraften til det blir ca 3-4 dl.
Rør inn 1-2 ss maizenamel som er rørt ut i 1 dl rødvin.
La det få et lett oppkok. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
Ha rotmos og bakte eplebåter på tallerkenen,
legg lammeskanken oppå.
Server varm saus til.