Bagel med valmuefrø


Det er godt med fersk gjærbakst!

Bagel med valmuefrø:
8 stk.
550 g hvetemel
3  dl lunket vann
50 g gjær
1 ss sukker
1 ts salt
30 g  smør
+
2 l vann og 1 dl sukker
+
4 ss valmuefrø
Rør ut gjær og sukker i det lunkne vannet, så du ser at det begynner å gjære.
Sikt sammen salt og hvetemel i en bakebolle.
Bland i gjæren og smøret som er smeltet.
Elt sammen med maskin i 5 minutter for hånd i 10 minutter.
Deigen skal bli smidig og myk å ta på.
Legg deigen til heving, på et lunt sted, til den er blitt dobbel størrelse, ca 30 minutter.
Del deigen i 8 like store deler.
Lag boller, stikk tommelen i så det blir et hull,
 tre den på pekefingeren og snurr rundt så du får et stort jevnt hull.
Legg baegelsen på et bakepapir og hev de i ca 30 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kok opp vann og sukker.
Kok  en og en bagel i vannet på begge sider i ca 1,5 minutter til sammen.
Ta de ut av vannet med en hullsleiv, og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.
Strø på valmuefrø og stek bagelsene i forvarmet ovn 200 grader,
 i ca 12 minutter, til de er gyldne.
Avkjøl beagelsene på rist.
Server de nystekte med pålegg etter ønske.
***
***
De er fine og fryse.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Bagel med valmuefrø