Krydderkake med tyttebær, gulrot og ostekremtopp


 Deilig saftig krydderkake med tyttebær, gulrot og ostekrem.
Den er enkel og lage og holdbar.

 Krydderkake med tyttebær, gulrot og ostekremtopp:
200 g smeltet smør
500 g sukker
1 l kefir
650 g hvetemel
4 ts natron
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
1/2 ts malt nellik
1 kopp frosne tyttebær (2 dl)
1 kopp revet gulrot (2 dl)
*
Ostekremtopp:
200 g myk margarin
100 g kald kremost naturell
500 g melis
1 kopp frosne tyttebær
 Bland sammen sukker, smeltet smør,krydder og kefir.
Rør så inn mel, natron, tyttebær og raspet gulrot.
 Hell røra i en bakepapirkledd stor langpanne.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 180 grader i ca 40 minutter.
Kjenn med en bakepinne om den er ferdig.
Avkjøl kaken helt på rist.
 Ostekremtopping:
pisk sammen myk margarin, kald ost og melis i en miksmaster til det blir en luftig krem.
 Smør kremen på den kalde kaken.
 ***
 Strø over med tyttebærene.
Kaken er saftig og god og holder seg i flere dager.
Den er kjempefin å fryse.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Krydderkake med tyttebær, gulrot og ostekremtopp