Vegetar pizza


   Pizza med purre, 3 typer tomat og ost.

   Pizza bunn:
   2 porsjons pizzaer
  1,5 dl lunken vann
  1 ts tørrgjær
  1 ts sukker
  litt salt
  1 ss rapsolje
  ca 3 dl hvetemel
  2 ss hvetekli
    *
  Løs opp gjæren i lunket vann og sukker.
  Bland i olje, mel, salt og kli.
  Kna deigen i minst 5 minutter til den er smidig.
  Legg deigen til heving på et lunt sted, under et klede 
  til den har doblet størrelse (ca 45-60 min).
  Del deigen i to og kjevle ut til så tynn du greier.
  Bruk så lite mel som mulig til utbaking.
  Legg bunnene på bakepapirkledde stekeplater. 
  Fyll til  to porsjoner vegetar pizza:
  6 ss  god tomatketsjup
  4 ss oppdelte soltørkede tomater i olje
  8 små tomater
  6 ss opphakket purreløk
  1 ss tørket oregano
  salt og pepper
  100 g revet ost (gjerne mozzarella)
    *
  Ha 3 ss tomatketsjup på hver pizza og stryk det utover.
  legg på soltørket tomat, oppdelte  små tomater og purre.
  Strø over oregano litt grovmalt pepper og litt salt.
  Ha osten over til sist.
   *
  Stek pizzaen i forvarmet ovn 250 g
  til den er gylden, ca 15 minutter.
   Del pizzaen i biter og spis den mens den ennå er varm.
  Tips: har du igjen rester,
  smaker den godt kald til lunch neste dag.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.