Denne skuffkaken pleide min mormor ofte å lage.
Amerikansk kaffekake:
Mormors oppskrift
3 egg
250 g sukker
100 g smeltet smør
1,5 dl melk
180 g hvetemel
3 ts bakepulver (jeg bruker 2)
noen mandeldråper
*
Strø
4 ss sukker
1 ss kanel
(2 ss kokos)
*
Stekes i forvarmet ovn 200 g i ca 20-30 min.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Rør inn smeltet avkjølt smør.
Bland bakepulveret med mel og sikt det i.
Hell i melk og noen mandeldråper.
Rør lett sammen til en glatt røre.
Ha deigen i en bakepapirkledd langpanne.
Stø på med sukker og kanel.
I oppskriften står det kokos og, men det bruker ikke jeg.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 200 g.
Kjenn etter om den er stekt med en bakepinne etter ca 25 minutter.
Avkjøl kaken på rist og del den i porsjons stykker.
Amerikansk kaffekake smaker best nylaget med en kopp kaffe.
Den egner seg godt å fryse.
Så god ut 🙂 Ha en fin helg