Thai inspiret gryte med entrecote:
3-4 porsjoner:
350 g entrecote
1/2 mango
2 vårløk
1 ss hakket, sirtongress
1 rød paprika
15 sukkererter
1 bunt fersk kjørvel
1 liten rød løk
2 fedd hvitløk
1-1/2 rød chili
1 bit fersk ingefær ca 1 ss
3 ss olje
3 ss teriyakisaus
2 ss fiskesaus
1 lime, saften
ca 1/2 dl vann
smak til med litt salt
+ 2 dl ferdig kokte nudler (vist du vil)
Rens og hakk fint opp chili,
hvitløk, sitrongress og ingefær.
hvitløk, sitrongress og ingefær.
Rens og del opp i større biter,
rødløk, mango, sukkererter,
vårløk og paprika.
vårløk og paprika.
Legg alt på et fat.
Stek entrecoten i oljen på
begge sider i 2-3 minutter.
begge sider i 2-3 minutter.
La den hvile i ca 5 minutter
før du deler den i skiver.
før du deler den i skiver.
Stek hvitløk, ingefær, sitrongress,
chili, det hvite av vårløken
og rødløken i oljen i et par minutter på
ganske høy varme,
mens du rører hele tiden,
så det ikke blir brent.
mens du rører hele tiden,
så det ikke blir brent.
Ha i ta teriyaki saus,
fiske saus, limesaft og 1/2 dl vann.
fiske saus, limesaft og 1/2 dl vann.
Bland godt og ha i litt mer vann
vist det blir for tykt.
vist det blir for tykt.
Ha i resten av vårløk, paprika,
mango, kjøttet og de kokte nudlene.
mango, kjøttet og de kokte nudlene.
Varm alt opp i ca 2 minutter.
Hakk lett opp kjørvelen og rør den inn til sist.
Server i dype skåler,
og spis gjerne med pinner.
og spis gjerne med pinner.