Fantastisk god ble denne brownies,
som er toppet med ristede nøtter, sjokolade og litt salt.
Brownies med marsipan toppet med sjokolade,
ristede hasselnøtter og fingersalt:
6 egg
4 dl sukker
300 g smeltet smør
7 dl hvetemel (eller glutenfritt kakemel)
2 dl bake kakao
250 g raspet marsipan
Topp:
300 g mørk sjokolade
300 g hasselnøtter
ca 1 ts fingersalt
ca 1 dl sjokoladesaus (ferdigkjøpt)
Rør sammen egg, sukker og smeltet smør.
Sikt i kakao og mel.
Ha i raspet marsipan og bland alt godt sammen.
Hell røra i en bakepapirkledd langpanne.
Stek den midt i forvarmet ovn 200 g,
i ca 15 minutter.
Avkjøl kaken på rist.
Ha hasselnøttene i en liten ovnspanne og stek de i 200 g
i ca 10 minutter. Rist litt på pannen etter ca 5 minutter.
Nøttene er ferdig når de begynner å slippe skallet.
Ta pannen ut av ovnen og hell nøttene
over på en kjøkkenhåndkle,
gni de til skallet slipper nøttene.
Smelt sjokoladen over vannbad,
eller i mikrobølgeovnen (1 minutt av gangen).
Rør ca 3/4 av nøttene i sjokoladen.
Fordel sjokoladen med nøttene utover kaken,
og strø så de nøttene som er igjen utover.
Sprøyt over sjokoladesaus,
og strø fingersaltet gjevt fordelt på hele kaken.
Del kaken i ruter og server.
Kaken kan godt fryses.