Enkel tomatpai


Nydelig tomatpai som er enkel å lage, når man kjøper paideigen ferdig.
Enkel tomatpai

3-4 porsjoner

1 ferdig rull med paideig
300 g små og mellomstore tomater
Syltet rødløk av 1 stor rødløk
200 g fetaost
ca 20 sorte oliven
en stor neve basilikum
salt, pepper og olivenolje
en ringblomst (om du vil og har)

Brett paideigen litt opp langs kanten.
Prikk en godt med en gaffel og stek den midt i forvarmet ovn 200 g til den er lett gylden, ca 15 min.

Lag syltet rødløk:
1 del eddik 7%, 2 deler sukker og 3 deler vann
Kokes opp laken og hell den over en finkuttet rødløk. Sett løken til avkjøling.

Del tomatene i to, er de store deles de i 4.

Når paideigen er litt avkjølt, kan den fylles.
Først med fetaost som du deler opp, bruk fingrene.
Legg på tomatene, den syltede rødløken uten lake,
sorte oliven, basilikumblader og ringblomst.
Hell over olivenolje og krydder med finger salt og grovmalt pepper.
Del den i porsjonsbiter og spis den nylaget.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.