Enkel tomatpai11. september 2021 i 1-2-3 / Enkelt / Småmat / Vegetar merket enkelt / høstmat / kosemat / pai / Tomat / tomatpai / vegetar av Gry Nydelig tomatpai som er enkel å lage, når man kjøper paideigen ferdig. Enkel tomatpai 3-4 porsjoner1 ferdig rull med paideig300 g små og mellomstore tomaterSyltet rødløk av 1 stor rødløk200 g fetaostca 20 sorte olivenen stor neve basilikumsalt, pepper og olivenoljeen ringblomst (om du vil og har)Brett paideigen litt opp langs kanten. Prikk en godt med en gaffel og stek den midt i forvarmet ovn 200 g til den er lett gylden, ca 15 min.Lag syltet rødløk:1 del eddik 7%, 2 deler sukker og 3 deler vannKokes opp laken og hell den over en finkuttet rødløk. Sett løken til avkjøling.Del tomatene i to, er de store deles de i 4.Når paideigen er litt avkjølt, kan den fylles.Først med fetaost som du deler opp, bruk fingrene.Legg på tomatene, den syltede rødløken uten lake,sorte oliven, basilikumblader og ringblomst.Hell over olivenolje og krydder med finger salt og grovmalt pepper.Del den i porsjonsbiter og spis den nylaget.