Sommerlig sitronformkake


Sommerpyntet sitronkake, som holder seg godt i mange dager.

Sommerlig sitronformkake
175 g, ca 45 min
4 egg
2 dl sukker
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl rapsolje
1/4 ts salt
Skall fra en stor sitron
*
Dynk:
saft fra 1/2 sitron
*
Glasur:
saft fra 1/2 sitron + vann til ca 0,5 dl og 250 g melis
*
Pynt:
Her er det brukt små prestekrager av fondant, sitronmelisse og korianderblomster.
Bruk det du har av spiselige blomster og urter.

Rør sammen egg, sukker og raspet sitronskall.
Tilsett de andre ingrediensene og rør til alt er blandet.
Hell røren i en bakepapirkledd brødform eller annen kakeform.
Stek kaken nederst del i ovnen på rist,
forvarmet ovn 175 g, i ca 50 minutter, prøv med en bakepinne om kaken er ferdig.
Mens kaken ennå er varm, dynkes den med sitronsaft.
Avkjøl kaken på rist.
Bland sammen melis, sitronsaft og litt vann til tykk glasur.
Hell glasuren over og stryk den utover så den dekker kaken.
Pynt med spiselige blomster, urter og fondantpynt.
Kaken holder seg godt i flere dager, oppbevart kaldt.
Skal den fryses, er det lurest å vente med glasur og pynt til den skal serveres..

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.