Blåbærkake med blåbærkrem.


Friske og gode blåbærkaker som nesten alle kan kose seg med, de er glutenfrie og laktosefrie.

Blåbærmuffins (gluten og melkefri)

20 stk ( 180 g, ca 15 min)
40 muffins papirformer (20 til steking og 20 til servering.

2 store egg
1 dl sukker
3 dl glutenfritt fint bakemel
1 ts bakepulver
1 dl rapsolje
1 dl havremelk/vann
3 dl blåbær (gjerne frosne)
*
Rør lett sammen egg og sukker.
Tilsett olje og havremelk/vann.
Bland bakepulver, mel og blåbær,
ha alt i røren og bland lett sammen.
*
Ha papirformer i en muffinsform.
Legg ca en ss røre i hver form.
Stek muffinsene midt i forvarmet ovn 180 g,
i ca 15 minutter.
Avkjøl de helt på rist. De vil falle litt sammen.
Lag de gjerne dagen før de skal serveres.

Blåbærkrem
3 dl Gryr fløte (blanding av raps og kokos)
1 dl blåbær
4 ss melis
2 plater gelatin
*
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 5 minutter
Rør sammen blåbær og melis.
Hell vannet av gelatinen, men la det være ca en ss igjen.
Smelt gelatinen over vannbad eller i mikroen (ca 20 sekunder)
Rør gelatinen inn i blåbærene.
Pisk krem av Gryr, tilsett blåbærene.
Pisk alt sammen til en stiv krem.
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp.
*
Til pynt:
Muffinsformer
sitronmelisse
fioler/stemor eller andre spiselige blomster

For å lage fine porsjonskaker, glatter man ut 20 muffinsformer av papir. Dra de ut så de blir så flate som mulig.
Ta av papiret på de kalde blåbærmuffinsene, og legg de opp ned på det nye papiret.

Blåbærkermen.
(Du må ikke ha gelatin i kremen, men jeg anbefaler det.)
Sprøyt blåbærkrem på kakene.
Pynt med spiselige blomster og sitronmelisse.
Oppbevar kakene kaldt til de skal serveres.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.