Blåbærmuffins (gluten og melkefri)
20 stk ( 180 g, ca 15 min)
40 muffins papirformer (20 til steking og 20 til servering.
2 store egg
1 dl sukker
3 dl glutenfritt fint bakemel
1 ts bakepulver
1 dl rapsolje
1 dl havremelk/vann
3 dl blåbær (gjerne frosne)
*
Rør lett sammen egg og sukker.
Tilsett olje og havremelk/vann.
Bland bakepulver, mel og blåbær,
ha alt i røren og bland lett sammen.
*
Ha papirformer i en muffinsform.
Legg ca en ss røre i hver form.
Stek muffinsene midt i forvarmet ovn 180 g,
i ca 15 minutter.
Avkjøl de helt på rist. De vil falle litt sammen.
Lag de gjerne dagen før de skal serveres.
Blåbærkrem
3 dl Gryr fløte (blanding av raps og kokos)
1 dl blåbær
4 ss melis
2 plater gelatin
*
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i 5 minutter
Rør sammen blåbær og melis.
Hell vannet av gelatinen, men la det være ca en ss igjen.
Smelt gelatinen over vannbad eller i mikroen (ca 20 sekunder)
Rør gelatinen inn i blåbærene.
Pisk krem av Gryr, tilsett blåbærene.
Pisk alt sammen til en stiv krem.
Ha kremen i en sprøytepose med stjernetipp.
*
Til pynt:
Muffinsformer
sitronmelisse
fioler/stemor eller andre spiselige blomster
For å lage fine porsjonskaker, glatter man ut 20 muffinsformer av papir. Dra de ut så de blir så flate som mulig.
Ta av papiret på de kalde blåbærmuffinsene, og legg de opp ned på det nye papiret.