Kakebunn:
4 egg (m)
100 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
*
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Sikt inn mel og bakepulver, og bland alt lett sammen.
Kle en 24 cm springform med bakepapir, hell i røra.
Stekes på nederste rille, i forvarmet ovn 180 g, i 30 minutter,
Kjenn med en bakepinne, om kaken er ferdig.
Avkjøl kaken helt.
*
Fyll og topping:
5 dl kremfløte
2 plater gelatin
600 g frossen bringebær (halv tinet)
4 ss sukker + litt i kremen
En kurv ferske bringebær
Spiselige blomster (små stemorsblomster/fioler) og mynteblader
*
Legg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter.
Hell av vannet og smelt gelatinen sammen med 1 ss vann.
La den avkjøles litt.
Hell gelatinen i fløten og pisk den til krem, smak til med litt sukker (2 ss)
Rør Bringebær og sukker lett sammen.
Ta av ca 1/4 av bringebærene.
Del den kalde kaken i to.
Legg den ene delen på et kakefat.
Ha resten av bringebærene så de dekker bunnen.
Legg halvparten av kremen over, og så den andre kakedelen.
Fordel så den bringebæren som var tatt av over kaken.
Ha resten av kremen i en sprøytepose med tipp.
Sprøyt kremen på toppen av kaken.
(kremen kan og legges på med en skje)
Sett kaken kaldt til den skal serveres. Den blir ekstra saftig, om den får stå noen timer.
Før servering, pyntes den med ferske bringebær, spiselige blomster (små stemor) og mynteblader.