Kokos -panna cotta, -konfektkake og -kolakaker15. mai 2021 i 17.mai / Dessert / inspirasjon / kake / kjeks / konfekt / Ukategorisert merket enkelt / festbord / kake / kokos / konfekt / panna cotta av Gry Her er tre oppskrifter med kokos til dessert eller kakebordet. Er du glad i kokos vil du like disse. Kokos panna cotta4 porsjoner1 boks kokosmelk (ikke lett)3 plater gelatin2 ss honning eller annen søtning1 ts vaniljeekstraktBrinbebær eller andre bær til topping(Her er det brukt 4 ss nytørt bringebær med litt honning) Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.Varm opp kokosmelken, ikke la den bli så varm at den koker, smak til med honning eller annen søtning.Klem ut vannet av gelatinen og rør den inn i kokosmelken, når den er smeltet er den ferdig.La den bli helt kald og rør den godt , før den helles i porsjonsglass.Sett den kaldt i noen timer, eller over natten.Pynt med bær, frykt eller syltetøy før servering. Kokoskonfektkakerca 12 stk250 g kokos2 dl kondensert søt melk1 ss vaniljesukker200 g mørk sjokolade 70%2 ss kokosa eller annet kokosfett2 ss rosesukker med tørkede rosenbladereller annen kakepynt event bare kokoslitt fingersalt Bland sammen kondensert melk, kokos og vaniljesukker.Lag flate runde kaker, det gjøres lettest med å presse de ut i en form, eller trykk massen flat og stikk ut runde kaker.Avkjøl de godt i kjøleskapet i ca 1 time.Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad, eller i mikrobølgeovn.Dypp kakene i sjokoladen og strø over rosebusker og fingermat.Eller pynt kakene med kakepynt/strøssel eller kokos.Oppbevar kakene kaldt i tett boks. KokoskolakakerCa 30 stk100 g romvarmt smør1 dl sukker1 ss lyst sirup2,5 dl hvetemel1 dl kokos0,5 ts bakepulver1 ts vaniljesukker. Bland sammen til en deig.Del deigen i tre deler.Rull delene og legg de på et bakepapirkledd stekebrett.Trykk de litt flate.Stekes midt i forvarmet ovn, 175 g i ca 14-15 min.Del de opp i biter med en kniv eller et pizzahjul, mens de ennå er varme.Avkjøl kakene helt, før de legges i tett boks eller glass. ***