Iskake med bringebær og havrebunn24. mai 2021 i Dessert / glutenfri / Is / kake / Kosemat / Ukategorisert merket glutenfri kake / iskake / mandelfri kake / sommerkake av Gry Iskake er ganske enkelt å lage, og kjempefint å ha på lur i fryseren.Denne er i tillegg både glutenfri og mandelfri. Iskake med bringebær og havrebunn.Havrebunn:2 eggehviter150 g sukker150 g havremel*Bringebæris:5 dl kremfløte1 boks søt kondensert melk (ikke Viking)400 g bringebær feske eller frosne*4 ss kakestrø Pisk marengs av eggehvite og sukker.Rør inn havremelet.Ha bakepapir i bunnen av en rund springform 24 cmHell i røren, stek den nederst i forvarmet ovn 180 g i 25 minutter.Avkjøl kaken helt, men ikke ta den ut av formen. Hell fløten og den kondenserte melken i en bolle.Pisk til det blir en tykk krem.Bland i bringebær.Vil du ha rosa farge på iskremen, er det lurt å tine bærene om de er frosne,eller bruker du ferske, rør de lett sammen først.Hell bringebærkremen over havrebunnen, som er i formen.Sett kaken i fryseren i minst 6 timer. Ta kaken ut av fryseren 20 minutter før den skal serveres.Pynt kaken med kakestrø.Den frosne kaken har en holdbarhet på minst 2 måneder.