Iskake med bringebær og havrebunn


Iskake er ganske enkelt å lage, og kjempefint å ha på lur i fryseren.
Denne er i tillegg både glutenfri og mandelfri.
Iskake med bringebær og havrebunn.
Havrebunn:
2 eggehviter
150 g sukker
150 g havremel
*
Bringebæris:
5 dl kremfløte
1 boks søt kondensert melk (ikke Viking)
400 g bringebær feske eller frosne
*
4 ss kakestrø
Pisk marengs av eggehvite og sukker.
Rør inn havremelet.
Ha bakepapir i bunnen av en rund springform 24 cm
Hell i røren, stek den nederst i forvarmet ovn 180 g i 25 minutter.
Avkjøl kaken helt, men ikke ta den ut av formen.
Hell fløten og den kondenserte melken i en bolle.
Pisk til det blir en tykk krem.
Bland i bringebær.
Vil du ha rosa farge på iskremen, er det lurt å tine bærene om de er frosne,
eller bruker du ferske, rør de lett sammen først.
Hell bringebærkremen over havrebunnen, som er i formen.
Sett kaken i fryseren i minst 6 timer.
Ta kaken ut av fryseren 20 minutter før den skal serveres.
Pynt kaken med kakestrø.
Den frosne kaken har en holdbarhet på minst 2 måneder.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.