Mandarin og sitronfromasj12. april 2021 i Ukategorisert merket dessert / dessert i glass / fromasje / i glass / mandarin og sitronfromasj / sitronfromasj av Gry Deilig frisk fromasj.Lag den i porsjonsglass eller i en fin bolle. Mandarin og sitronfromasj:6 porsjoner2 mandariner saft og skall1 sitron saft og skall (tilsaman ca 1,5 dl saft)2 egg50 g sukker eller annen søtning3 dl kremfløte3 plater gelatin*2 dl krem til toppingkakepynt, her er det brukt sjokoladelinser og sjokoladeperlernoen mynteblader Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.Vask mandarinerne og sitronen godt.Rasp av skallet, bare det gule og oransje ca 2 ts.Press ut sitrussaften, det blir ca 1,5 dl. Varm opp halvparten av saften,press vannet av gelatinen og smelt den i den varme saften.Når gelatinen er helt smeltet, blandes den med resten av saften og skallet.Pisk eggedosis av egg og sukker.Pisk krem av fløten.Bland sammen krem og fløte med en slikkepott.Rør forsiktig inn den avkjølte saften, til alt er blandet.Hell røren i en mugge vist det skal lages porsjoner,og hell røren i glassene.Skal fromasjen serveres hel, helles den i en fin bolle.Sett fromasjen kaldt i minst 4 timer, eller gjerne til neste dag.*Før servering piskes resten av kremen.Pynt desserten med krem, kakepynt og mynteblader.