Mandarin og sitronfromasj


Deilig frisk fromasj.
Lag den i porsjonsglass eller i en fin bolle.
Mandarin og sitronfromasj:
6 porsjoner
2 mandariner saft og skall
1 sitron saft og skall
(tilsaman ca 1,5 dl saft)
2 egg
50 g sukker eller annen søtning
3 dl kremfløte
3 plater gelatin
*
2 dl krem til topping
kakepynt, her er det brukt sjokoladelinser og sjokoladeperler
noen mynteblader
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 5 minutter.
Vask mandarinerne og sitronen godt.
Rasp av skallet, bare det gule og oransje ca 2 ts.
Press ut sitrussaften, det blir ca 1,5 dl.
Varm opp halvparten av saften,
press vannet av gelatinen og smelt den i den varme saften.
Når gelatinen er helt smeltet, blandes den med resten av saften og skallet.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Pisk krem av fløten.
Bland sammen krem og fløte med en slikkepott.
Rør forsiktig inn den avkjølte saften, til alt er blandet.
Hell røren i en mugge vist det skal lages porsjoner,
og hell røren i glassene.
Skal fromasjen serveres hel, helles den i en fin bolle.
Sett fromasjen kaldt i minst 4 timer, eller gjerne til neste dag.
*
Før servering piskes resten av kremen.
Pynt desserten med krem, kakepynt og mynteblader.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.