Chili con carne med brunost


Chili con carne med brunost, 4 porsjoner
600 g kjøttdeig
3 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 løk
1 rød chili
1 boks hermetisk tomat
4 dl vann
2 bokser bønner
8 skiver brunost
1 ss røkt paprikapulver
2 ss HP saus
Smør/olje til steking
salt og pepper
saft og skall av 1/2 sitron
*
tilbehør:
ris
rømme eller yoghurt
Hakk chilien, ta bort stenene vist du vil ha den mildere.
Skrell og hakk hvitløk.
Stek kjøttdeig, chili og hvitløk i smør eller nøytral olje i en jerngryte.
Skrell og rasp gullrøtter, skrell og hakk løken fint.
Ha det i gryta og la det bli litt gyllent, sammen med kjøttdeig, chili og hvitløk.
Ha i tomat, vann, brunost, røkt paprika og HP saus, og la det småkoke på svak varme,
under lokk, rør av og til. Jo langer den småkoker, jo bedre blir den.
Ha i bønner og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Rør inn raspet sitronskall, bare det gule like før servering.
Kok opp ris og server ris og rømme eller yoghurt til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.