Gnocchi og pesto5. juni 2020 i Ukategorisert merket enkelt / gnocchi / Hverdagsmat / middag / pesto / potet av Gry Hjemmelaget Gnocchi smaker kjempegodt og lager du også pestoen selv,blir det et lite festmåltid!*Gnocchi2-3 porsjoner300 g potet100 g hvetemel eller glutenfritt fint mel50 g raspet hard ost (parmesan og lignende)1 eggeplomme1 fedd raspet hvitløk0,5 ts salt4 l vann2 ts salt1 ss olivenoljeKok potetene så de er møre.Skrell og damp de så de blir så tørre som mulig.Ha potetene i en bolle og mos de godt.Bland i hvetemel, ost, salt, hvitløk og eggeplomme, raskt til en deig.Rull deigen i lengder ca. 2 cm i diameter, og skjær biter på ca. 3 cm på skrå med en kniv.Trykk de litt ned med en finger, så de ligner et blad, eller lag den fasongen du vil.Kok opp salt og vann i en annen kasserolle.Ha gnocchien i det kokende vannet, når de flyter opp er de ferdige, det tar veldig kort tid.Ta gnoccihen opp og hell litt olivenolje over.Server Gnocchien med pesto eller som tilbehør til middagen istedenfor pasta.Gnocchi eller Gnokki, ligner litt på pasta, men og på små raspaballer. De er enkle og raske og lage,Formen er det bare fantasien som begrenser. Det går fint å blande i litt gulrot, kokt rødbet eller kokt finhakket spinat for å få mer farge og smak. Urter og krydder kan og blandes i.Pesto av persille og solsikkefrø1 bunt persille3 ss solsikkefrø3 ss raspet hard ost (parmesan og lignende)1 båt raspet hvitløk½ ts saltLitt grovmalt pepper1 dl nøytral olje som rapsHa alt i en blender, eller i en mugge og bruk stavmikseren.Bland så alt blir en fin og tykk pesto.Smak om den trenger mer salt og pepper.*Pesto er enkel å variere, den vanligste er laget med pinjekjerner og basilikum,men det går fint å lage den med de fleste urter, ja til og med gulrotgress og mandler og nøtter.Prøv deg frem og lag din egen unike pesto. Pesto Gnocchi