Ferieboller
18 stk.
5 dl lunken melk
25 g gjær
1 kg hvetemel
100 g smeltet smør
60 g sukker
1 ts salt
2 ts kardemomme
1 porsjon brunostkrem (lag brunostkremen først.)
- melisglasur av melis og litt vann
Rør gjæren ut i den lunkne melken.
Hell den og det smeltede smøret i en bakebolle.
Tilsett mel, sukker, salt og kardemomme.
Elt i minst 5 minutter.
Sett deigen til heving på et lunt sted.
Del opp deigen 18 deler og rull til boller.
Sett bollene på to bakepapirkledde stekebrett.
Klapp bollene litt flate og hev de til dobbel størrelse
i ca. 30 minutter.
Trykk de flate med fingene i midten og ha en stor ss
brunostkrem i midten av hver bolle.
Stek bollene midt i forvarmet ovn 220 g i ca. 12 minutter.
Avkjøl bollene på rist og ha på tykk melisglasur før servering.
Brunostkrem
3 eggeplommer
60 g sukker
4 dl helmelk
30 g maisennamel
100 g raspet brunost
Varm opp melk i en kjele.
Bland eggeplommene med sukker og maisenna.
Rør lett til alt er blandet.
Hell den varme melken i eggeblandingen pisk hele tiden.
Hell alt tilbake i kjelen.
Sett den over varmen igjen og rør mens den tykner.
NB! det skal ikke koke!!
Tas av platen, ha i den raspede brunosten og rør til den er oppløst.
Brunostkremen helles i en bolle og avkjøles.