Rørt Sjokoladekake, uten egg og melk21. mars 2020 i Ukategorisert merket enkel kake / kake / kake uten egg / Påskekake / rørt kake / sjokoladekake / vegansk / vegansk kake av Gry Kjempeenkel saftig og god sjokoladekake, bare rør sammen ingridiensene, hell i en form og stek.Kaken er uten både egg og mekl, så den er vegansk. Sjokoladekake rørt:4 dl hvetemel0,5 dl kakao2 dl sukker1 ss vaniljesukker1 ts natron0,5 ts saltskallet av en appelsin2,5 dl kaldt vann0,5 dl rapsolje1 ss sitronsaft, limesaft eller eddik 7%*Glasur og pynt:2 dl melislitt vann til tykk glasurappelsinfileter fra en appelsin Sett stekeovnen på 175 grader.Rasp skallet av en appelsin, bare det oransje. Husk å vask appelsinen godt først.Rør sammen alt det tørre + appelsinskallet.Bland sammen vann og olje.Hell vannblandingen over det tørre, og rør godt sammen.Hell kakedeigen i en smurt form 22 cm springform eller lignende.Stek kaken nederst i forvarmet ovn 175 g, i ca 30 minutter.Kjenn etter med en bakepinne.Avkjøl kaken på rist. Rør sammen en tykk melisglasur og smør den på den avkjølte kaken.Skjær appelsinet i skiver eller lag fileter og pynt kaken. Kaken kan spises uten glasur. Den kan og serveres med et dryss av melis eller kakao,eller med sjokoladekrem.Server gjerne pisketkrem eller is til. Kaken kan fryses, men helst uten glasur og pynt.