Pizzalengder – 2 med stekt topping 2 med ustekt topping31. juli 2019 i Ukategorisert merket pizza / pizza med topping / pizzadeig / pizzafyll / pizzatopping / ustekt pizzatopping av Gry Pizza med to typer topping , en stekt og en ustekt. Pizzadeig til 4 avlange pizza, til 2-4 personer 500 g hvetemel 2 ts tørrgjær 2 ts surdeigpulver (for bedre smak, kan utelates) 1 ts salt 3 ss olje ca. 3 dl lunkent vann * semulegryn til ut kjevling * Sett stekeovnen på 225 g. Ha alt i en bakebolle og rør sammen. Elt deigen godt i minst 5 minutter for hånd. Legg den tilbake i bollen , dekk med plast og et kjøkkenhåndklede. Sett deigen lunt til den har hevet til dobbel størrelse ca. 1 time. Del deigen i 4 like deler. Kjevel ut avlange pizzaer som er like lang som et stekebrett. bruk semulegryn til utkjeveling, Legg de på bakepapirkledde stekebrett. Hev de i 10 minutter. Stek det første brettet ti de pizzaene som skal serveres med ustekt topping. Forvarmet ovn 225 g til de er lett gylden ca. 8 -10 minutter. Ustekt topping: 4 ss creme fraiche eller rømme 3-4 tomater delt i skiver 8 oliven 8 blader med basilikum 4 ss syltet rød løk (oppskrift her) eller her 8 skiver spekeskinke 1 stk. fersk mozzarella Grovmalt pepper, litt olivenolje og gjerne ruccola salat * Smør utover cremefraichen og legg på de andre ingrediensene. Hell litt olivenolje over og godt med grovmalt pepper. Del pizzaene i biter og server de helt ferske. Stekt topping: 3-4 tomater delt i skiver 8 oliven 8 blader med basilikum 4 skiver rå rødløk 8 skiver spekeskinke, delt i biter ca 2 dl raspet mozzarella (eller annen gulost)*Legg tomat, oliven, ost, basilikum, og rødløk på de rå pizzalengdene.Stek de midt i forvarmet ovn 225 g i ca 10 minutter til de er gyldne.Avkjøl de litt på rist.Etter steking, toppes de med: 4 ss creme fraiche eller rømme Grovmalt pepper, litt olivenolje og gjerne ruccola salat De de i biter og sever de varme/lunkne.