Pizzalengder – 2 med stekt topping 2 med ustekt topping


Pizza med to typer topping , en stekt og en ustekt.
Pizzadeig til 4 avlange pizza, til 2-4 personer
500 g hvetemel
2 ts tørrgjær
2 ts surdeigpulver (for bedre smak, kan utelates)
1 ts salt
3 ss olje
ca. 3 dl lunkent vann
*
semulegryn til ut kjevling
*
Sett stekeovnen på 225 g.
Ha alt i en bakebolle og rør sammen.
Elt deigen godt i minst 5 minutter for hånd.
Legg den tilbake i bollen , dekk med plast og et kjøkkenhåndklede.
Sett deigen lunt til den har hevet til dobbel størrelse ca. 1 time.
Del deigen i 4 like deler.
Kjevel ut avlange pizzaer som er like lang som et stekebrett.
bruk semulegryn til utkjeveling,

Legg de på bakepapirkledde stekebrett.
Hev de i 10 minutter.
Stek det første brettet ti de pizzaene som skal serveres med ustekt topping.
Forvarmet ovn 225 g til de er lett gylden ca. 8 -10 minutter.

Ustekt topping:
4 ss creme fraiche eller rømme
3-4 tomater delt i skiver
8 oliven
8 blader med basilikum
4 ss syltet rød løk (oppskrift her) eller her
8 skiver spekeskinke
1 stk. fersk mozzarella
Grovmalt pepper, litt olivenolje og gjerne ruccola salat
*
Smør utover cremefraichen og legg på de andre ingrediensene.
Hell litt olivenolje over og godt med grovmalt pepper.
Del pizzaene i biter og server de helt ferske.
Stekt topping:
3-4 tomater delt i skiver
8 oliven
8 blader med basilikum
4 skiver rå rødløk
8 skiver spekeskinke, delt i biter
ca 2 dl raspet mozzarella (eller annen gulost)
*
Legg tomat, oliven, ost, basilikum, og rødløk på de rå pizzalengdene.
Stek de midt i forvarmet ovn 225 g i ca 10 minutter til de er gyldne.
Avkjøl de litt på rist.

Etter steking, toppes de med:
4 ss creme fraiche eller rømme
Grovmalt pepper, litt olivenolje og gjerne ruccola salat
De de i biter og sever de varme/lunkne.