Granola med banan, mandler, kokos og tranebær


Deilig granola, mettende og supergod.
Lag deg en deilig smoothiebowl, eller spis den med yoghurt!
Granola med banan, mandler, kokos og tranebær.
2-3 bananer, godt modne
1 dl agavesirup
1 dl rapsolje
1 dl kokosmasse
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarfrø
1 dl knuste linfrø
1 dl sesamfrø
1/2 dl chiafrø
10 dl havregryn (glutenfri)
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1 ts flaksalt
2 dl mandler, hakket
+
Has i etter at den er stekt:
1 dl tranebær
2 dl kokosflak
Mos bananer, agavesirup og olje til en fin røre.
Ha i alle de andre ingrediensene, uten tranebær og kokosflak.
Jeg hadde i tranebærene i røra, men anbefaler å ha de i til sist,
da de fort blir brent!!
Rør godt sammen, del massen i to og smør den utover
2 bakepapirkledde stekebrett.
Sett de i forvarmet ovn 150 g på varmluft, i ca 1 time.
Etter 30 minutter tas de ut og masen vendes.
Når alt er gyldent og føles tørt, er den ferdig.
Vend inn tranebær og kokosflak.
Avkjøl granolaen helt og ha den på et glass med lokk,
eller i en tett boks.
Granolaen kan oppbevares i flere uker.
Den smaker kjempegodt servert med yoghurt til frokost, kvelds
eller som mellommåltid.
Super er den og å servere som smoothiebowl.