Blomstekjeks22. juli 2019 i kjeks / småkake merket blomsterkjeks / kjeks / småkake / småkaker / sommerkake / søtt / spiselige blomster av Gry Sommerens søteste kjeks, lager du fint selv!I sommerens utgave av ukebladet Isabellas, fant jeg en supersøt oppskrift.Jeg har latt meg inspirere og laget de på min måte. Blomsterkjeksmist 25 stk.125 g smør, mykt250 g hvetemel100 g melis1 ts vaniljeessens1 ss kaldt vann*Spiselige blomster og blader fra hage/skogRingblomst, rose, timian, forglemmegei,se fler herca 4 ss melislitt eggehvite ca 1 ss1 dl sukkeren pensel*Bland sammen mykt smør, mel, melis og vanilje.Ha i 1 ss kalt vann. Form deigen til en ball, legg den i en pose og legg den kaldt i ca 1 time. Etter en time, legg deigen på et bakepapir,legg et annet bakepapir over, og kjevle ut deigen ganske tynt.Stikk ut kaker med en hjerteform.Fjern deigen rundt kjeksene.Legg bakepapiret med kjeksene på et stekebrett.Stek kjeksene midt i forvarmet ovn 200 g, til de er lett gyldne, ca 8 minutter.Avkjøl kjeksene på rist.Lag flere kjekser av ressten av deigen. Bland sammen eggehvite og melis til en røre.Litt tynnere enn glasur.Hell sukkeret i en bolle. Pensel melisbalndingen i et tynt lag på en kjeks, legg på blomster/blader,pensel over og dypp den penslede siden i sukker. Legg kjeksen til tørk.Lag de andre kjeksene på samme måte. La kjeksene bli helt tørre, før de legges i tett boks.Legg gjerne smørpapir mellom lagene.