God gammedags Tropisk Aroma


Tropiska Aroma i mindre form,
pyntet med fargerike fondantblomster.
Vil du heller se på den gamle oppskriften
ligger den nederst.
Tropisk aroma:
115 g mykt smør
280 g sukker
2 egg
2 dl melk
290 g hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts muskatt
litt salt
2 ss kakao+ 2 ss varmt vann
Fyll og topp:
150 g smør
500 g melis
2 ss kakao
2 ts vaniljeessens
3 ss sterk kaffe
*
Pynt: Fondantblomster og eventuelt kakestrø
*
Rør smør og sukker hvitt, tilsett et egg av gangen og rør godt.
Bland mel, krydder, salt og bakepulver.
Mål opp melken, hell melk og mel vekselsvis mens du rører.
Ta av halve røra.
Bland kakaoen med det varme vannet, rør det i.
Smør to kakeformer a 16 cm, ha den lyse røren i en av formene,
og sjokolade røren i den andre formen.
Stek kakene i forrvarmet ovn 200 g nederste rille i ca 25 min,
Kjenn etter med ei stekepinne om kaka er ferdig.
Avkjøl kakene på rist.
*
Sjokoladekremen:
Rør sammen melis, mykt smør,
kaffe som er blandet med kakaoen og vanilje i en mikser.
Blir fyllet for tykt kan du ha i litt mer smør.
*
Montering:
Del kakene i to, fyll 1/6 av kremen mellom hvert lag.
Legg de oppå hverandere på et kakefat med 1/6 av kremen i mellom.
Dekk kaken med krem rundt sidene og på toppen.
Har du kremen i en kakepose med tipp, går det litt lettere.
Pynt oppå kaken med den sitste kremen.
Kaken er fin uten forndantblomster,
så server den som den er om du ikke vil bruke annen pynt.
Her er kaken pyntet med fondantblomster.
Med både fondantblomster og kakestrø.

Her er det opprinnelige blogginnlegget på kaken.

 God gammeldags Tropisk aroma! Den blir bare bedre om den står et par dager og modnes..

 Her er bilde fra min gamle oppskriftsbok,  oppskriften har jeg fått av min mor.

Tropisk aroma:  115 g mykt smør 280 g sukker 2 egg
2 dl melk 290 g hvetemel 4 ts bakepulver 1 ts kanel 1 ts muskatt litt salt 2 ss kakao+ 2 ss varmt vann Fyll og topp: (her har jeg doblet oppskriften) 4 ss smør (store) ( tror det ble nesten 100 g) 500 g melis 2 ss kakao 2 ts vaniljeessens 3 ss sterk kaffe * stekes nederste rille 200 grader i ca 40 min  rund kakeform 24 cm.

 Rør smør og sukker hvitt, tilsett et egg av gangen og rør godt.

 Bland mel, krydder, salt og bakepulver.

 Mål opp melken,  hell melk og mel vekselsvis mens du rører.

 Ta av 1/3 av røra. Bland kakaoen med det varme vannet. Rør det i. Smør ei kakeform 24 cm,  ha i et lag lys røre, så all sjokoladerøra, og så resten av den lyse røra.

 Stek kaka i forrvarmet ovn 200 g nederste rille i ca 40 min, kjenn etter med ei stekepinne om kaka er ferdig. Avkjøl kaka på rist.

 Rør sammen melis, mykt smør,
 kaffe som er blandet med kakaoen og vanilje i en mikser.
Blir fyllet for tykt kan du ha i litt mer smør. Del kaka i to, fyll den med 1/4 av kremen.

 Sett på den andre delen av kaka og dekk oppå,  og rundt med 2/4 av kremen.

 Ha resten av kremen i en sprøytepose,  og sprøyt små topper eller lignende oppå kaka.

Pynt gjerne med sukkerroser.