Sjokoladekaker med smørkrempynt


En sjokoladsformkake blir lett
to fine passe store lagkaker.
Jeg har pyntet de ganske likt,
men den ene har fått kakestrødryss
og den andre kakaodryss.
Sjokoladeformkake
250 g kjøkkenbenkmyk smør (eller margarin)
250 g sukker
3 egg
3,5 dl melk eller vann
300 g kesam (Crème Fraîche eller rømme)
ta av 2 ss til smørkremen
100 g havremel(har du ikke, bruk hvetemel)
350 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
50 g kakao
1/2 ts salt
Pisk benkmykt smør og sukker hvitt.
Pisk så inn et og et egg.
Sikt i salt, kanel, mel, bakepulver, havremel og kakao.
Hell i vann og kesam.
Rør alt lett sammen, på lavest styrke på maskinen eller for hånd.
Hell røra i en bakepapirkledd liten langpanne. (ca 30×40)
Stek den nederst i forvarmet ovn 200 g i ca 30 minutter. Sjekk med en bakepinne om den er ferdig.
(Kaken min sprakk litt, men den skal jo pyntes, så da gjør det ingen ting. :)) Sett kaken til avkøling, på en rist.
Smørkrem/sjokoladekrem
250 g kjøkkenbenk mykt smør eller margarin(soft)
500 g melis
litt salt (1/4 ts)
2 ss kesam, Crème Fraîche eller rømme
litt rød og grønn konditorfarge
2 ss kakao
+ 1 ss kakestrø og 1 ss kakao til strø
*
Pisk mykt smør og melis til en tykk krem.
Ha i 2 ss kesam, Crème Fraîche eller rømme.
Pisk videre til kremen er luftig og kremete.
Ta av 3×3 ss av kremen og ha den i 3 skåler.
Bland inn litt rosa farge i den ene, og litt grønn farge i den andre. Den tredje skal være hvit.
Bland kakaoen i resten av kremen.
Del kaken i 4 like deler. Del alle delene i 2 lag.
Ta av 1/3 av sjokoladekremen og ha den i en sprøytepose med stjernetipp.
Smør sjokoladekrem i mellom hvert lag.
Legg to og to lag sammen med sjokoladekrem i mellom.
Pynt nå som du vil eller som meg.
Ha den grønne kremen i en sprøytepose med bladtipp,
Den rosa i en russisk tipp som lager blomster og den hvite i en liten stjernetipp.
Sprøyt sjokladekrem på toppen av kakene i stjenemønster.
Lag så roser med den rosa og den hvite.
Lag blader i mellom blomstene med den grønne kremen.
Bruk en tesil og dryss litt kakao over den ene kaken.
Dryss litt kakestrø over den andre.
Kakene holder seg godt i noen dager,
og de er kjempefine og fryse.