Vårt barnebarn Erle er nettopp blitt 5 år, og da måtte jeg lage en god kakeoppskrift, så jeg kunne feire henne, selv om vi er 70 mil unna.
Erles gode sjokoladekake:
200 g smør, romtemperert
200 g sukker
4 store egg
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
4 ss sjokoladepålegg
+
3 dl kremfløte
2 ss sjokoladepålegg
Rør smør og sukker lyst. Rør i eggene, ett om gangen, og rør godt mellom hvert egg. Tilsett hvetemelet blandet med bakepulver.
Ha i 4 ss sjokoladepålegg og rør det litt sammen med røra, så det blir marmorert.
Ha i 4 ss sjokoladepålegg og rør det litt sammen med røra, så det blir marmorert.
Fyll røren i en springform 24 cm, med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader til den er lysebrun,
ca. 20 minutter.
Avkjøl kaken litt på rist.
Ta av kakeringen, legg et kakefat over kaken og snu den.
Løft av kakeformbunnen og dra av bakepapiret.
Sjokoladen er lagt seg litt i bunnen av kaken, og det skal den gjøre.
Server kaken med pisketkrem og
litt sprinklet sjokoladepaåegg på toppen.
Skal hele kaken pyntes med krem, må den være helt kald før pynting.
Sprøyt da fine kremroser langs kanten og sprinkle over sjokoladepålegg.
Kaken holder seg fint i et par dager.
ca. 20 minutter.
Avkjøl kaken litt på rist.
Ta av kakeringen, legg et kakefat over kaken og snu den.
Løft av kakeformbunnen og dra av bakepapiret.
Sjokoladen er lagt seg litt i bunnen av kaken, og det skal den gjøre.
Server kaken med pisketkrem og
litt sprinklet sjokoladepaåegg på toppen.
Skal hele kaken pyntes med krem, må den være helt kald før pynting.
Sprøyt da fine kremroser langs kanten og sprinkle over sjokoladepålegg.
Kaken holder seg fint i et par dager.