Eplemuffins på 1-2-3,
server den gjerne sammen med litt krem og tørket eple !
Epelmuffins på 1-2-3 (ca 16 stk) (175 g) (ca 15 min)
2 egg
2 dl brunt sukker
1 dl smeltet smør eller olje
1 dl fløte
1 dl potetmel
3 dl speltmel, glutenfritt fint mel eller vanlig hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 store epler
+ 4 ss hakkede mandler og 4 ss brunt sukker
16 muffinsformer av papir
Bland sammen egg, sukker, smeltet smør eller olje og fløte. Bland i potetmel, mel og bakepulver.
Fjern kjærenhus og del eplene i biter.
Bland de i digen.
Ha 1 stor ss røre i hver muffinsform.
Strø på brunt sukker og hakkede mandler.
Stek eplemuffinsen midt i forvarmet ovn 175 g,
i ca 15 minuter. Kjenn med en bakepinne om de er ferdige.
Avkjøl eplemuffinsen på rist.
***
Server gjerne litt krem, tørket eple og god kaffe til.
(pynt med litt ringblomsterblader)