Focaccia med speltmel


Focaccia er lett og lage og smaker godt til supper, gryter  og som et alternativ til brød.
Dessverre glemte jeg å ta bilder underveis, men her er i allefall resultatet.
*
Focaccia med speltmel
4 dl lunket vann
25 g fersk gjær eller 2 ts tørrgjær
2 ss sukker
600 g fint speltmel
4 ss olivnolje
1 ts salt
+
fersk rosmarin
3 hvitløkfedd delt i biter
4 ss olivenolje
fingersalt
ringblomster (vist du har)
*

Hell det lunkne vannet i en bakebolle.
Ha i gjæren og sukkeret og bland.
la den stå i 5 min og gjære.
Bland i mel, salt, og olje.
Elt deigen for hand i ca 10 minutter eller i
en mikser i ca 5 min.
Sett den til heving i mist 30 min, tildekt på et lunt sted.
Kle en bakeform (ca 20×30) med bakepapir.
Ha i deigen og trykk den ut så den dekker hele formen.
Hell over olivenoljen og trykk med fingrene i deigen så det blir fordypninger.  Stikk fersk rosmarin og hvitløks biter i fordypningene.
Sett focacciaen til heving i 30 minutter.
Strø over fingersaltet og stek den midt i forvarmet ovn 200 g i ca 30 minutter, til den er blitt gylden og det blir  litt hul lyd, når du baker på den.
Avkjøl den på en rist, strø på ringblomsblader og del den i biter.
Focacciaen smaker best nybakt, men er og fin og fryse.