Oppnedkake med nektarin


Oppnedkake er spennende å lage, og de trenger ingen pynt.

Oppnedkake med fersken.
4 nektariner
200 g sukker + litt for å strø i forma
3 egg
150 g smør
1 dl kesam
250 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
1 springform 24 cm, et bakepapir
200 g i ca 50 min.
Smelt smøret og avkjøl.
Del opp nektarinene i båter.
Kle en springform 24 cm med et bakepapir.
Stø et jevnt tynt lag sukker i forma.
Legg nektarinbåtene i forma.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Ha i smeltet smør og kesam og rør sammen.
Ha så i melet som er blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør det lett inn.
Hell røra i kakeforma over nektarinbåtene.
Stek kaka nest nederst i forvarmet ovn 200 g i 45-50 minutter. Kjenn etter med en bakepinne om den er stekt.
Ta den ut av ovnen, og sett den på en rist til avkjøling.
Når du skal vende kaka, skjærer du den føst løs med en kniv rundt kanten og tar av kakeringen.
Legg et serveringsfat over kaken og vend den rundt. Fjern så kakeformbunn og bakepapir.
Nå er den klar for servering.
Kaken holder seg godt i flere dager, den er fin og fryse, og smaker ekstra godt servert sammen med krem eller vaniljeis.