Rullekake med potetmel


Rullekake er enkelt å lage. Fyll den med vaniljekrem og ferkse blåbær. Topp den med pisket kremføte og blåbær, så har du nesten en liten konditorkake.

*

Rullekake med potetmel
3 egg
125 g sukker
125 g potetmel
1 ts bakapulver
+ 2 bakepapir og sukker til strø

fyll:
5 dl vaniljekrem (Piano fra Tine er uten gluten)
4 dl ferske blåbær.
topp:
3 dl pisket kremfløte
1 dl ferske blåbær
Sett stekeoven på 250 g.
*
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Sikt i potetmel og bakepulver,
og rør lett sammen til alt er blandet.
Kle et stekebrett med bakepapir og smør røren utover.
Stek kaken midt i forvarmet ovn 250 g i ca 5 minutter.
Legg et bakeppir på bakebordet og strø sukker på det.
Ta kaken ut av ovnen. Løft kaken i to av bakepapirhjørnene, og legg kakedelen ned på det sukkerstrødde papiret.
Dra forsiktig av bakepapiret som sitter på kaken.
Vil det ikke løsne, kan det smøres med vann.
Legg langpanna som lokk over kaken til den er kald.

Smør vaniljekremen jevnt utover kaken og strø på blåbær.
Rull den sammen og oppbevar den kjørlig til den skal serveres.
Del den i tykke gode deler som den er,
eller server den med krem og flere blåbær.