Fromasj med biola servert med valmuefrøkjeks


Deilig frisk fromasje med krem og fioler, servert med sprø valmuefrøkjeks.
4 porsjoner
3 dl biola med smak, jeg brukte med rødbete.
3 dl kremfløte
4 gelatinblader
sukker eller annen søtning etter smak
+ fioler eller annen spiselige blomster
+ litt bringebærpulver
+ valmuefrøkjeks(oppskrift lengere ned på siden)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 5 minutter.
Pisk kremen og ta av ca 4 ss som skal brukes til pynt.
Hell biolaen i en bolle. Hell vannet av gelainen, la det være igjen ca 2 ss vann. Smelt gelatinen i microbølgeovene noen sekunder eller i en kasserolle,
til den er smeltet.
Rør gelatinen inn i biolaen.
Bland så lett inn kremen, smak til med litt sukker eller annen søtning og hell fromasjen i porsjonsglass.
Pynt med litt krem.


Sett fromasjen kjørlig til den stivner, minst 4 timer.
Pynt med spiselige blomster og bringebærpilver,
like før servering.
Server valmuefrøkjeks til.

Valmuefrøkjeks
2 store, som brekkes i biter
100 gram mykt smør
100 gram brun sukker
2 ss sirup
½ ts bakepulver
4 ss vann
125 g hvetemel/eller glutenfritt kakemel
50 g kokos
50 g havremel
50 g havrekli
25 g valmuefrø

Bland sammen smør, sirup, vann og sukker.
Tilsett mel, kli, havremel, bakepulver, valmuefrø og kokos.
Rør til alt er blandet.
Bekk 2 stekebrett med bakepapir.
Del deigen i to og lag 2 store runde flate kjeks, en på hvert brett.
Stek de i 10-12 minutter 180 g.
Avkjøl kjeksene helt før de tas av bakebrettet.
Brekk eller skjær kjeksen i passe biter.
Den store kjeksen kan og dekkes med bær og krem og serveres, eller bruke den som bunn i en iskake.