Søte marengskranser blir superfin kakepynt.
Jeg ble så inspirert av Hageblomst på Instagram,
at jeg måtte prøve å lage min egen og her er det to blomsterkranser til to små kaker.
Denne gangen laget jeg fransk marengs, neste gang tror jeg at det blir italiensk marengs, den vanskeligere å lage, men litt lettere å jobbe med.
Fransk marengs:
120 g eggehvite (av ca 4 egg)
240 g sukker
konditofarger i rød, grønn og gul
4 konditorposer og 4 forskjellige tipper
litt kakepyntstrø og
litt kakepyntblomster av fondant
*
Pisk eggehviten stiv og ha i litt og litt sukker.
Pisk godt til du ikke kjenner sukkerkorn i marengsmassen. Del marengsen i 4 like deler.
Bland inn litt konditofarge i tre av delene, så det blir en grønn, en rød og en gul + den hvite.
Ha marengsmassen i konditoposer med tipp.
Tegn to ringer på et bakepapir. Bruk et fat som er like stort som den kaken som skal pyntes.
Legg bakepapiret på et stekebrett.
Sprøyt så 2 ringer med den hvite massen.
Lag så blader med den grønne, og blomster med den røde, gule og hvite.
Strø på med kakestrø, perler og eventuelt fondantblomser.
Stek/tørk marengskransene i forvarmet ovn 100 g i ca 1 time, marengsen skal nå være tørr når du tar på den. slå av ovene og sett døren på gløtt.
La den gjerne stå natten over i ovnen.
Den skal være helt tørr, når en tas av bakepapiret.
De lange bladspissene ble for tynne, så de knakk,
men kransen ble like fin uten.
De ferdige marengskransene kan oppbevares i flere uker, pakket inn i matpapir, og lagt tørt i en stor kakeboks.