Kanelsnurr med flette


Noe av det beste jeg vet er å bake gjærbakst! 🙂
Jeg satt og spekulerte på hva jeg skulle bake, på vei hjem fra jobb på fredag, og da tenkte jeg:  Hva med å lage kanelsnurr med flette, litt som den kransen jeg lagde!
Så disse bakte jeg i går!
Tips: Det viktig å ha god tid, når man skal bake med gjær! Dårlig tid og gjærbakst, gir sjelden noe godt resultat!
Kanelsnutt med flette ca 24 stk
1 l melk (laktosefri eller vanlig)
2 dl rapsolje
1,5 kg hvetemel
1 pk tørrgjær
2 dl sukker
1 ts salt
2 ts kardemomme
*
4 ss brunt sukker (eller vanlig)
2 ss kanel
1 egg
4 ss perlesukker
*
Varm opp melken til fingervarm, ca 37 g
Rør ut gjæren i ca 1 dl av melken.
Ha mel, sukker, salt og kardemomme i en bakebolle eller i en kjøkkenmaskin. hell i melken oljen og den utrørte gjæren. Bland godt og elt i 8-10 minutter i kjøkkenmaskinen og ca 15 minutter for hånd.
Sett deigen til heving på et lunt sted i ca 1 time.
Kjevle ut deigen på et bakebord, har du dårlig plass deler du deigen i to og kjevler en del om gangen.
Bruk litt mel eller olje så ikke deigen setter seg fast på bakebordet, vist du trenger det.
Deigen skal være avlang og ca 0,5 cm tykk.
Strø på brunt sukker og kanel på den øverste halve delen av den utkjevlede deigen.
Rull den sammen til det ikke er noe strø.
Del en og en bit ca 2,5 cm, bruk en skarp kniv eller et pizzahjul.
Del den delen som ikke er rullet sammen i 3 like deler,
(se bilde over)

 

 

 

 

 

 

Flett sammen de tre delene. Legg de utover. Legg venstre del over i midten, så høyre del over i midten, så venstre….osv. Fest til sist delene sammen nederst på fletten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg fletten rundt snurren. (som på bildet over.)
Legg kanelsnurrflettene på bakepapirkledde stekebrett.
Pisk egget lett og pensel det på snurrene.
Strø perlesukker i midten.
Sett kanelsnurrene til heving i minst 40 minutter.
Stek de midt i forvarmet ovn 225 g, til de er gyldne, ca 10-12 minutter.
Avkjøl snurrene på rist.
De blir og kjempefine uten perlesukker! 🙂
Da kan de dekkes med melisglasur i mideten.
Server kanelsnurrene nybakte, eller frys de!