Flettekrans


Årets først bakst ble to søte flettekranser fylt med sukker og kanel.
2 flettekranser
6 dl melk
100 g smør
ca 1 kg hvetemel
50 g gjær/ 1 pakke tørrgjær
1 ts salt
6 ss sukker
2 ts kardemomme
+ 1 egg for pensling
+bløtt smør, sukker og kanel – til fyll
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og varm opp til det er fingervarmt ca 37 g.
Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin og elt i minst 5 minutter.
Deigen blir ganske fast og skal ikke være klissete.
Sett deigen til heving på en lun plass, til den er blitt dobbel størrelse, ca 1 time.
Ha deigen på ei bakefjøl og den den i to like deler.
Kjevle ut den ene delen så den er ca 40 x 40 cm.
Smør bløtt smør på den halve delen av deigen og strø på kanel og sukker.
Rull sammen den delen som er smurt.
Del opp resten i 1-2 cm brede remser (som sitter fast i den ene enden, se bilde)
Flett sammen tre og tre remser.
Legg alle flettene over den rullede delen.
Bøy en og en så de danner en u og fest de på rullen som vist.
Flytt forsiktig rullen med flettene over på et bakepapirkledd stekebrett.
Lag flettekrans nr 2 på samme måte.
Jeg har laget en med 1 cm remser og en med 2 cm remser, de ble litt forskjellige.
Pensel kransene med pisket egg.
Hev kransene i ca 1 time på et lunt sted.
Stek kransen nest nederst i forvarmet ovn, 200 g, i 20-25 minutter til kransen er gylden. Avkjøl krensen på rist. Stek den andre på samme måte.
Kransene er fine og fryse.
Når kransene skal serveres kan de pyntes med melisglasur.