Sjokoladetrøfler, syndig og godt! De kan smaksettes med masse forskjellig som
salt, sitrusskall, rom, likør, matchate, konjakk, mandeldråper…. jeg har smaksatt mine sjokoladetrøfler med rosepepper, salt og litt vanilje.
300 g mørk sjokolade
3 dl fløte
1/2 ts maldonsalt
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss rosepepper
+
Kakao for å rulle trøflene i,
ekstra rosepepper til pynt
små papirformer
*
Brekk sjokoladen i biter og ha den i en bolle.
Kok oppfløten og hell den over sjokoladen.
Rør inn vaniljeekstrakt, salt og lett knust rosepepper i sjokoladefløten.
Det ser ut som om den vil skille seg, men bare fortsett og rør til
massen er blank og fin.
Dekk bollen med plastfilm og sett den kaldt i ca 4 timer.
Lag kuler av sjokolademassen og rull de i kakao.
Legg kulene i papirformer og sett en rosepepper på hver sjokoladetrøffel.
Oppbevar trøflene kaldt i tett boks til de skal serveres.