Fant en fin oppskrift i et dansk juleblad fra 2015 ,
den var pyntet med vanlig marengs og plastjuletrær.
Jeg har brukt italiensk marengs til snø og magengsjuletrær.
Sjokoladekake:
250 g mørk sjokolade
1,25 dl rapsolje (originalen er med olivenolje)
4 egg, delt i hvite og plomme
150 g sukker
125 g mel
1 ts bakepulver
1 dl melk (originalen er med yoghurt)
26 cm rund kakeform kledd med bakepapir. 175 g i ca 35 min
Snømarengs:
2 eggehviter
200 g sukker
1 ts sitronsaft
0,75 g vann
1 termometer som tåler koking
+ 8 marengsjuletrær oppskrift her
litt smeltet sjokolade ca 50 g, melisdryss
Pisk sammen sukker og eggeplommer til en tykk krem.
Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn oljen.
Bland sammen mel og bakepulver.
Rør inn sjokolade, mel og melk vekselsvis i eggebalndingen.
Pisk hviten stiv, og vend den inn i kakerøren.
Hell røren i en bakepapirkledd springform 26 cm.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 175 g, i ca 35 minutter.
Prøv med en bakepinne om den er ferdig,
Avkjøl kaken på rist.
Bår kaken er kald, legges den på et kakefat.
Italiensk marengs.
Begynn med å pisk sammen 2 eggehviter og 50 gram sukker. Varm opp 150 gram sukker og 0,75 dl vann så det koker. Fortsett å kok massen til termometeret viser 120 grader, eller til sukkeret har kokt i ca 2-3 min og vannet er kokt inn. Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle i marengsmassen, mens maskinen går. Ha i 1 ts sitronsaft. Pisk massen i ca 10 min, til den er blitt stiv og fluffy.
Smelt litt sjokolade i vannbad. Dypp hvert marengsjuletre i sjokoladen,
sett de på et bakepapir, og sett de kaldt.
Smør den italienske marengsen ujevne utover kaken.
Brenn av toppene med en brulebrenner, så skaper det mere liv.
Sett utover marengsjuletrærne.
Strø over litt melis.
Nå er kaken ferdig og kan serveres.
Tips: Marengsjuletræren kan bakes godt i forrveien og oppbevares i tett boks.
Sjokoladekaken kan bakes i forrveien, den holder seg godt noen dager, og den kan og fryses.