Marengsjuletrær
ca 20 stk
3 eggehviter (ca 100 g)
ca 200 g sukker
1 ts sitron eller limesaft
litt grønn gelefarge
Husk å alltid vei eggehvitene, det er dobbelt så masse sukker som eggehvite i gram. (100 g eggehvite + 200 g sukker, eller 150 g eggehvite + 300 g sukker, osv)
*
Sett stekeovnen på 100 grader. Steke/tørketid ca 1 time
*
Pisk eggehvite , sukker og sitronsaft til luftig og tykk marengs.
Det tar minst 5 minutter. Tilsett farge og pisk litt til.
Ha marengsen i en sprøytepose med en stjerne tipp eller en tipp lik den på bildet.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Lim det fast med litt marengsmasse.
Sprøyt først en marengs dra opp og slipp, lag en litt mindre opp og en liten oppå til sist.
Nå ser det ut som juletrær.
Stek/tørk de midt i forvarmet ovn 100 g, til de kjennes tørre, ca 1 time.
Slå av ovnen og la de stå til de er kalde.
Oppbevar marengsjuletrærne i tett boks eller glass.
De holder seg lenge.