Roastbiff av elgkjøtt er enkelt å lage. Det blir mørt og utrolig godt!
*
1 kg elgsteik uten bein, gjerne flatbiff
15 einebær
15-20 sorte helpepper
1 ts salt
2 ss bøytral olje
4 ss godt smør
1 liten kvast timian
La elgkjøttet ligge i romtemperatur i noen timer før det stekes.
Knus einebær, helpepper og salt i en mørtel.
Gni inn elgkjøttet med krydderblandingen og oljen.
Varm en panne og ha i 2 ss smør.
Stek kjøttet lett på alle sider, så det får en stkeskorpe.
Legg halvparten av timianen i en ildfast form, legg kjøttet over
og legg på resten av timianen.
Smelt resten av smøret og hell det over kjøttet.
Sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet.
Stek kjøttet i 100 g midt i ovnen til termometeret viser like under 60 grader.
Det tar ca 2 timer.
Ta formen ut av ovnen og la det hvile i ca 30 minutter.
Skjær roastbiffen i tynne skiver.
Forslag til tilbehør:
Poteter: kokte,ovns stekte eller potetmos
Kantareller, stekte eller stuing
Tyttebærsyltetøy,ripsgele eller rognebærgele
Grønnsaker: gulrot/blomkål/brokkoli
Viltsaus med rømme, einebær, tyttebær, brunost og kraften fra kjøttet.
Tips: Blir det rester av roastbiffen, smaker den godt som pålegg dagen etter.