Ovnsbakt ishavsrøye med gremolata og mandelpotet!
1 stk ishavsrøye ca 400 g pr pers
1 ss smør
1 liten bunt urter dill/persille/gressløk
Salt og pepper
2 skiver sitron
1 ark bakepapir
Krydder fisken med salt og pepper,. på inn og utsiden.
Hakk opp uterne. Fyll fisken med utrer, sitronskiver, smørklatter.
Legg fisken på skrå på et ark bakepapir. Rull den i papiret og brett inn kantene.
Legg den i en ildfast form.
Bak fisken midt i forvarmet 200 g, oven 18-25 min.
Ta ut fisken etter 18 minutter og se om den er ferdigbakt, den skal slippe benet.
Er den ikke ferdig bakes den litt til.
Gremolata til fisk 1-2 porsjoner:
1 liten bunt urter, dill/persille/gressløk
1/4 sitron skallet, bare det gule
1/8 rød chili
1 liten tomat
2 ss sitronsaft
2 ss god olivenolje
salt og pepper
*
Hakk opp urter, sitronskall, chili og tomat.
Blan det sammen i en skål.
Tilsett olje og sitronsaft, rør godt.
Smak til med salt og pepper.
Før fisken serveres, fjernes skinnet på toppen.
Server den øvnsbakte ishavsrøyen med gremolata på toppen.
Tilbehør: nykokte mandelpoterte og sitron
Salat og ovnsbakte smågullerøtter kan og serveres til.
Tips: fisken smaker kjempegodt servert kald.
Blir det fisk igjen, kan den serveres som lunch, i fiskesalat, dagen etter. 🙂