Makroner med tørkede spiselige blomster fylt med lemocurd.
En fryd både for øyet og ganen!
Blomstermakroner
ca 50 stk
200 g mandelmel
200 g melis
160 g eggehvite (romtemperert)
200 g sukker
2+2 ss tørkede spiselige blomster (roser, ringblomst og kornblomst)
Lemoncurd se oppskrift her
160 g ca 15 minutter
Pisk eggehviten stiv, tilsett så litt og litt sukker.
Pisk til det er blitt en fin marengs.
Ha mandelmelet og melisen i en blender, blend det godt sammen.
(Nå er det mange som sikter mandelmelisen gjennom en sikt,
men siden jeg brukte mandelmel gikk det bra og droppe det…)
Ha i 2 ss tørkede blomster og blend noen få sekunder.
Bland mandelmelblandingen i marengsen.
Rør den glatt sammen med en slikkepott.
Deigen skal henge litt på slikkepotten når den er ferdig.
Ha makronmassen i en sprøytepose.
Legg bakepapir på stekebrett. (du trenger minst 3 stk)
Tegn sirkler på bakepapir, eller sprøyt på frihånd,
makronene skal være ganske små.
Husk at de flyter litt utover, så ha god plass imellom.
Dunk brettet lett på bordet, så eventuelle luftbobler kommer ut.
Legg småbiter av tørkede blomster på makronene.
Nå skal makronene stå på benken i ca 30 minutter.
De skal sette seg, så det danner en hinne på toppen.
Stek makronene midt i forvarmet ovn 160 g i ca 15 minutter.
Vent til de er helt avkjølte før de tas av bakepapiret.
Lag lemoncurd, og avkjøl den helt.
Ha curden i en sprøytepose.
Finn to og to makroner som passer sammen.
Sprøyt curd på den ene og sett de sammen, to og to.
Fyll makronene dagen før de skal serdveres, da smaker de best.
Har du makroner til overs oppbevares de best i fryseren.
Holdbarhetstid er ca 3 mnd i fryseren eller 4-5 dager i boks i kjøleskapet.