Gele på skrå med krem


Hvem kan vel motstå litt gele?
Du velger selv hvilken saft du vil bruke: hjemmlaget, kjøpt, sukret, sukkerfri!
Skal den serveres på kakebordet, kan den lages på skrå, som her. 🙂


Gele
1 porsjon
0,5 dl saft (rett fra flasken, ikke utblandet)
1 dl vann
1 plate gelatin
+ 0,5 dl fløte krem
*
10 porsjoner
5 dl saft ( rett fra flasken, ikke utblandet)
1 l vann
10 plater gelatin
+ 5 dl fløte krem

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 5 min.
Bland sammen saft og vann.
Hell 2 dl av saftblandingen i en kaserrolle og kok opp.
Klemm vannet ut av gelatinen, og smelt den i den varme saften.
Rør til gelatien er utrørt.
Bland sammen saften med gelatin og den uten.
Hell geleen i porsjonsglass eller i en skal.
Skal geleen serveres på skrå?
Da bruker du glass og en muffinsform.
Legg glassene i muffinsformen på skrå og hell i gele.
Sett geleen kaldt i kjøleskapet til den er stiv, det tar gjere en natt.
Når geleen er stivnet kan glassene settes rette.
Pisk krem av fløte tilsett litt vanilje og litt valgfritt søststoff.
Sprøyt kremen ovr geleen.
Geleen må stå kaldt til den skal serveres.

Gele  er glutenfri.
Bruker du laktosefri fløte, kan de som ikke tåler laktose også spise den.
Tåler de ikke melk, kan kremen byttes ut med kokoskrem.
Skal den serverse til veganere, må du bruke Agarpulver istedenfor gelatin.