Hjemmelaget pasta er enkelt å lage, bare du har en pastamaskin.
Pasta:
pr porsjon.
1 egg middels stort
100 g hvetemel, (eller spesialmel for pasta)
2 ts olivenolje
litt salt
+ mel til utbaking
Hell melet på et bakebord. Lag en grop på midten og hell i egg, olje og salt.
Rør sammen fra midten og utover til alt er blandet.
Kna deigen godt så den blir smidig.
La deigen hvile under er bolle, i ca 30 minutter.
Er deigen stor, må den deles i flere deler. Eksempel: en deig av 4 egg, deles i 4 deler.
Ha godt med mel på bakebordet og deigen. Det er viktig så ikke pastaen skal klistre seg sammen. Klapp deigen flat og avlang. Rull den igjennom pastamaskinen med den bredeste åpningen, så en litt mindre åpning osv. til den blir så tynn som du vil ha den.
Nå kan den brukes til å lage lasange, ravioli o.l.
Skal du lage pastabånd eller spagetti, ruller du den tynne deigen igjennom pastabånd eller spagetti kutteren. Strø litt mer mel på og rist litt på de. De er nå ferdige til å kokes.
Skal pastaen fryses eller brukes senere, henges den til tørk noen timer.
Bruk gjerne et langt skaft/gardinstang e.l.
Skal pastaen kokes: fyll en stor kasserolle med vann og kok opp.
Ha salt, ca. i teskje pr. liter vann.
Kok den ferske pastaen i ca 4 minutter, Hell av vannet og ha i litt olivenolje.
Skal pastaen tørke, tørkes den til den er helt tørr, deles i passe lengder og oppbevares i tett beholder.
Skal pastaen fryses: halvtørkes den og fryses i porsjonspakker, boks eller poser.
Holdbarhet : 2-3 mnd.
NB: Husk at det tar noen minutter ekstra og koke tørket eller frossen pasta!