Currysuppe er velsmakende, mettende og du bestemmer selv hvor stek den skal være.
Currysuppe med kylling.
til 4 personer
2 kyllingfileter
2 epler
2 gulrøtter
3-4 vårløk
1-3 ss mild rød curry
2 bokser kokosmelk
5 dl hønsebuljong
1 dl ris (1 porsjons pose med koketid ca 12 minutter)
2 ss fiskesaus
2 ss teriyakisaus (den er både søt og salt)
2 ts maisenna + 1 dl kald vann
1 bunt koriander
1 lime
2 ss rapsolje
salt etter behov
Skrell og del opp epler, gulrot og den nederste delen av vårløken i biter.
Del opp kyllingen i biter.
Ta av 4 ss av den tykke kokosmelken. Den skal være topping på suppen,
sammen med det grønne av vårløken, bladene på korianderen og limen-
Varm opp 2 ss rapsolje i en gryte. Ha i 1-3 ss curry, jeg brukte 2 ss.
Rør godt til curryen er blandet med oljen. Ha i kyllingen og rør godt.
Tilsett så gulrot og ris. Rør mens det stekes.
Ha så i løk og eple, bland og ha i kokosmelken.
Kok opp og ha i hønsebuljongen, fiskesaus og teriyakosaus.
Kok opp, og kok videre på svak varme under lokk i ca 15 minutter.
Sjekk om risen er ferdig, er den ikke, må suppen kokes til risen er mør.
Smak til med litt salt, (og eventuelt litt merer curry…)
Vil du ha suppen litt tykkere, rører du ut maisenna med kaldt vann, og heller i, og koker opp.
Vil du ha den litt tynnere, tilsettes litt mere hønsebuljong og suppen kokes opp.
Rør til sist inn hakket koreander, stilker og noen av bladene.
Nå er suppen ferdig! 🙂
Server suppen varm, med kokoskrem, vårløk, koreanderblader og limebåter.
Mmmm, press limesaft over supper og nyt.
Legg igjen en kommentar
Du må være innlogget for å kunne kommentere.
Tilbakelinking calcipotriol cream for perioral dermatitis