Islandskake uten sjokolade


Min islanskkake er uten sjokolade, ellers er den ganske lik originalen.
Islandskake:
Kaken:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokos
1 ss maisenna (eller potetmel)
(vist du vil lage den ekte islandskaken tilsettes 50 g hakker kokesjokolade)
*
Eggekrem:
4 eggeplommer
1,2 dl sukker
1 ts vanilje ekstrakt
1 dl fløte
100 g smør, i biter
*
16 svisker fra fedig kompott
eller 16 svisker uten stein som kokes i 1 dl vann til de er møre.
*
3 dl kremfløte
*
Kakepynt, fondantblomster,
eller som på en ekte islandskake revet sjokolade….
*
Kakefom 26 cm stekes i 175 g i ca 45 minutter.
Piske eggehviter og sukker til stiv marengs.
Bland sammen kokos og maisenna, og bland det i marengsen.
Kle en springform med bakepapir.
Ha i deigen,  bre den godt utover og la den gjerne være høyere ytterst.
Stek kake midt i forvarmet ovn 175 g i ca 45 minutter.
Avkjøl kaken på rist, til den er helt kald, før den tas ut av formen.
Eggekremen:
Bland sammen eggeplommer, vanilje, fløte og sukker i en liten kjele.
Varm opp blandingen mens du rører hele tiden
Når kremen tykner og nesten koker, tas den av platen.
Rør inn smør.
Sett kremen til avkjøling.
*
Svisker:
Kok svisker uten stein og vann, på svak varme, til de er møre.
Det tar bare noen få minutter.
Avkjøl sviskene helt.
Montering:
Legg kaken på et serveringsfat.
Pisk fløten til krem, og ha den i en sprøytepose med stjernetipp.
(Tips: Vil du ha holdbar krem, kan du bløtlegge to gelatinblader i kaldt vann, smelte de i 2 ss vann
avkjøle det helt og ha det i fløten før du pisker kremen.)
Bre eggekremen på kaken.
Legg sviskene på kremen, pass på og få med så lite veske som mulig.
Sprøyt kremen på kaken.
Pynt kaken med fondantblomster.
Oppbevar kaken kald til den skal serveres.
Tips: Kakebunn, svisker og eggekrem kan lages dagen før.
***
Kaken er glutenfri, og kan lages laktosefri med laktosefri -krem og -smør.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Islandskake uten sjokolade