Kjøttsuppe med bygg


Kjøttsuppe med bygg er kjempegod! 🙂
Kjøttsuppe med bygg
6 porsjoner
2 dl byggryn ( settes i vann over natten)
eller 3 dl middagsbygg (gullbrygg)  lettkokte
1 kg oksekjøtt med bein (eks. skankekjøtt)
ca 1,5 l vann
2+1  gul løk
3 selleristenger
4 store gulrøtter
1 boks hermetisk tomat
3 dl frosne erter
2 ss smør
3 fedd hvitløk eller 1 kinesisk hvitløk
2 laubærblader
1 dl hakket fersk persille
eller 2 ss tørket persille
2 laubærblader
salt og pepper
+ rømme og hakket persille
NB! Skal det brukes hele byggryn, må de settes i vann minst 12 timer.
Brukes det gullbygg eller lignede lettkokt bygg, trenger de ikke å bløtlegges.
Legg kjøttet i en stor gryte, dekk det med vann ca 1,5 l.
Kok opp kjøttet og la det koke i ca 15 minutter, på god varme.
Skum det godt av, så kraften blir blank.
Skrell og del opp gulrøtter, 2 av løkene og stangselleri.
Legg det i gryta og la det småkoke, under lokk sammen med kjøttet, i ca 1,5 t.
Ha i hermetisk tomat, bygg, persille og laubærblad.
Kok alt videre på svak varme under lokk i ca 1,5 t,
til kjøttet er mørt og byggen er kokt.
Rør litt av og til, byggen kan legge seg i bunnen av gryta og svi.
Rens og hakk opp den siste løken og hvitløken.
Stek det i smøret på svak varme, til det er blankt.
Ta  kjøttet opp og del det i biter.
Ha kjøttbiter, den stekte løken og erteren i suppa.
La alt få et oppkok.
Smak til suppen med salt og grovmalt pepper.
Suppen skal være litt tykk og fyldig.
Server kjøttsuppen varm, med litt rømme og hakkt persille.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.