Ikke alle liker å lage småkaker, men disse er virkelig superenkle å få til.
Disse kakene kan lages glutenfrie/melkefri/eggfri.
Superenkle småkaker, ca 40 stk
100 g melis
100 g sukker
150 g smør, margarin, melkefri magarin eller rapskokossmør kaldt i biter.
300 g hvetemel eller 250 g glutenfritt fint kakemel
1 stort egg eller 4 ss kikkerterlake (vann kan og gå bra)
1 ss kaldt vann
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
+
melisglasur og kakestrø
Bland sammen alle ingrediensene i en foodprosessor, bland i ca 2 minutter.
Hell ut deigen på et bakebord, og form den til en kule.
Føles den tørr, tilsett litt mer vann, er den for bløt, tilsettes litt mer mel.
Del deigen i 3 like deler, som du ruller til pølser like lang som stekebrettet.
Legg de på bakepapir kledd stekebrett.
Trykk de ned bruk fingeren eller en gaffel.
Stek kakene midt i forvarmet ovn i ca 12- 15 minutter.
Ta de ut av ovnen, og mens de er varme, deles de i ca 2 cm store skrå biter, med en kniv.
Tips: Vil du lage kakene for hånd, må smøret smuldres i melet, før det andre tilsettes.
Lag litt tykk melisglasur av vann og melis, og ha de i en sprøytepose med tynn spiss.
Hell kakestrø på et lite fat.
Tips: du kan og bruke perlesukker eller kokos.
Sprøyt melis på kakene og dypp de i kakestrøen.
La kakene ligge en stund, så glasuren får stivne.
***
Når glasuren er tørket, leggs kakene i en tett boks.