Gul ertesuppe med røkt svineknok


Denne ertesuppen er deilig og mettende.
Det tar litt tid å lage den, men det er den verd.
*
Gul ertesuppe med røkt svineknok:
til 6 personer
1 røkt svineknok ca 1 kg
250 g gule erter
1 kålrot, middels stor
3 store gulrøtter
6 store poteter
1 purreløk
grovmalt pepper, litt salt om nødvendig
Vann
Legg ertene i bløt, i kaldt vann i 12 timer, eller over natten.
Legg svineknoken i ei stor gryte og dekk den med vann, ca 3 l.
Kok svineknoken på svak varme til den er mør, det tar ca 2 timer.
Smak på kraften, er den alt for salt, må noe av den byttes ut med vann!
Ta knoken opp av kraften, fjern skinn og bein og del kjøttet i biter. Sett det kaldt.
(Dette kan gjøres dagen før)
Etter at ertene har ligget i bløt, skylles de godt.
Ha ertene i gryten med kraft, og kok på svak varme, til de er møre. (ca 2 timer)
Når ertene er kokte, slipper de skallet, og det flyter opp. Fjern skallet med en hullsleiv.
Du må ikke fjerne skallet, jeg synes bare suppen blir bedre, når de er fjernet. 🙂
Skrell og del opp kålrot, gulrot, poteter og purreløk.
Ha alt opp i kraften og kok på svak varme, til det er mørt, det tar ca 15-20 minutter.
Ha nå i kjøttet og varm opp.
Smak til suppen med grovmalt pepper og litt salt om det trengs.
Server suppen varm, i dype tallerkener, med godt flatbrød til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.