Hva er vel bedre enn en god og varm suppe, når det er vinter.
Vintersuppe til 2-3 personer
50 g bacon
2 pølser (lammepølser eller valgfritt)
2 fedd hvitløk
1/2 løk
2 store poteter
1 gulrot
10 cm purreløk
1 stilk stangselleri
2 dl frosne erter
6 små tomater eller en stor
2 ss olivenolje
1 l grønsaksbuljong (1 l vann + 2 terninger buljong)
1 ts grovmalt pepper
1 ss urtekrydder (blanding mellom timian, oregano, løpstikke, persille eller det du liker)
litt salt om nødvendig.
Skrell det som trenges, og del opp i biter.
Varm 2 ss olje i en gryte.
Fres løk, hvitløk og bacon i ca 2 minutter, rør godt underveis.
Ha i poteter, gulrot, purre og stek det mens du rører i et par minutter.
Tilsett pølse, tomater og erter.
Hell så i buljongen, og krydder med urter og pepper.
La det få et oppkok, sett varmen på lav styrke, så suppen så vist koker.
Sett på lokk og småkok til potetene er ferdigkokte, det tar ca 12- 15 minutter.
Smak til med litt salt om nødvendig. (Husk at både buljong, bacon og pølsene er salte.)
Server suppen varm, i dype tallerkener.