Lussekatter


Bruk gjerne oppskriften på bildet, men den er stor!
*****************************
Her er en litt mindre oppskrift på gode lussekatter:
5 dl melk
150 g meierismør
50 g gjær
1 egg
1 g safran og litt sukker knuses i mørtelen
( har du ikke safran kan du bruke 1 ts gurkemeie)
100 g sukker
1/2 ts salt
Ca. 1 1/2 liter hvetemel
+ 1 egg og rosiner
Smelt smøret i en kasserolle, hell i melken og varm til det er
fingervarmt 37 g. Ta kasserollen av platen og rør inn egg og gjær.
Hell vesken i en bakebolle og tilsett sukker, salt og knust safran.
Rør inn melet, og elt i minst 5 minutter.
Hevedeigen på en lun plass under klede i minst 30 min.
Rull deigen ut i forskjellige figurer,
pensles med sammenvispet egg
og pynt med rosiner.
Sett lussekattene på bakepapirkledd stekebrett.
Etterhev i 45 min og stekes midt i forvarmet ovn
225 grader c  i 10-15 minutter, til lussekattene er gyldne.
Avkjøles på rist.
De er supre å fryse.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.